Aglio Olio e Peperoncino
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 7-8 diş sarımsak
- Limon kabuğu rendesi
- Kıyılmış yarım demet maydanoz
- 2-3 adet peperoncino
- 1 paket tercihen makarna ve ya acılı makarna
1/ Sarımsakların
yarısı halka şeklinde ince ince dilimlenir, diğer yarısı ise ezilir.
2/ Zeytinyağı
tencereye ve ya tavaya konur, dilim sarımsaklar eklenir.
3/ Sarımsaklar
biraz kızarınca ezilmiş sarımsaklar ilave edilir.
4/ Peperoncino
biberi kırılarak yağa atılır ve yağda çevrilir. Maydanozdan bir tutam konur, 1/2 - 1 çay kaşığı tuz ilave edilir.
Çevrilir, kenara alınır.
5/ Makarna paket
talimatına göre kaynar tuzlu suda haşlanır.
6/ Haşlanan makarna peperoncinolu sos ile karıştırıldıktan
sonra kalan kıyılmış maydanoz ve limon kabuğu rendesi eklenir.
Not:
Fotoğrafta ki makarna acılı bir makarna çeşidi olduğundan rengi kırmızımsıdır.
0 yorum:
Yorum Gönder