Evde Yılbaşı Partileri için "Minik Öneriler"













Sebze Ruloları 
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 2 dakika


· 2 adet içi pembe turp
· 1 paket soya filizi
· 2 yemek kaşığı zeyrinyağı
· 1 tatlı kaşığı limon suyu
· 1 tatlı kaşığı balsamic sirke
· 1 tutam tuz
· 1 tutam karabiber
· Körpe roka

1/ Turp mandolinle veya bıçakla ince doğranır.
2/ Soya filizi az zeytinyağı ile sotelenir.

3/ Kalan zeytinyağı, limon suyu, sirke, tu, biber, roka ve sotelenmiş soya filizi karıştırılır, dilimlenmiş roka dilimleri ile servis yapılır.









Ekmek Pizza
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
· 4 adet tost ekmeği
· 4 yemek kaşığı hazır fesleğenli domates sos
·            veya hazır pesto sos
· 4 yemek kaşığı rende mozzarella peyniri
· Çeri domates
· Mısır
· Sosis
· Mantar
· Zeytin
· Çarliston biber
· Roka
· Parmesan peyniri

1/ Tost ekmeklerinin kenarları kesilir, merdane ile inceltilir.
2/ Arzu edilen sos sürülür, mozzarella peyniri serpilir.
3/ İstenen malzemeler eklenerek, 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.









Milföyde Mini Sosisli 
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika

· 4 adet donmuş milföy hamuru
· 12 adet mini sosis

1/ Milföy hamurları oda sıcaklığında yumuşamaya bırakılır.
2/ Her bir hamur 3 üçgen olacak şekilde kesilir. Sosisler hamurların uçlarına konur.
3/ Sosislerin üzerine çentik atılarak milföy hamurlarına sarılır.
4/ 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika veya kızarana kadar pişirilir.










Guacamole  
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika

· 2 olgun avokado
· 1 küçük kırmızı soğan
· 1-2 adet jalepeno biberi veya acı sivri biber
· 1 ufak domates
· 75 ml zeytinyağı
· 1 lime veya limon suyu
· 1 tutam pul biber veya acı sos
· 2 tutam tuz

1/ Avokadolar soyulur, çekirdekleri çıkartılır ve çatalla ezilir.
2/ Çok küçük doğranan soğan, zeytinyağı, lime veya limon suyu, tuz, pul biber veya acı sos ezilmiş avokadolara ilave edilerek guacamole hazırlanır.
3/ Sivri biber halka şeklinde doğranır, domatesler çekirdekleri çıkartılarak minik küp kesilir. Bir kısmı guacamoleye karıştırılır, kalanı üzerine  serpilir.
4/ Mısır cipsi ve krema ile servis edilir.













Turp Salatası
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika

· 1 adet büyük siyah turp
· 1 adet pembe turp
· 1 adet büyük kırmızı turp
· 1 adet yeşil turp
· 4 yemek kaşığı zeytinyağı
· 1 limon suyu
· Tuz
1/ Siyah ve kırmızı turp soyulmadan dilimlenir.
2/ Yeşil ve pembe turp soyularak dilimlenir.
3/ Arzu edilen şekilde dizilir. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzla hazırlanan sos gezdirilerek servis yapılır.
Chef'in önerisi: turplar birbirne yakın boylarda olmalı. Eşit ve ince dilimlemek için "mandolin" kullanınız.









Kurabiye Hamuru
20 - 30 kurabiye
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 - 12 dakika

· 2 ½ ölçü bardak / 250 g un
· ½ paket / 5 g kabartma tozu
· ½ paket / 125 g margarin
· 1 paket vanilya
· 1 hafif çırpılmış yumurta
· 1 ölçü bardak / 120 g pudra şekeri
· Gıda boyası (arzu edilirse)

1/ Un ve kabartma tozu birlikte elenir ve havuz yapılır.
2/ Yumuşak yağ, elenmiş pudra şekeri, tarçın, yumurta ortaya konur, hamur yapılır. 
3/ Hamur alüminyum folyo ile sarılır, yarın saat buzdolabında bekletilir. 
 
Çam ağacı kurabiyeler
1/ Unlu tezgahta merdane ile açılan hamur, yılbaşı formlarındaki kurabiye kesicileri ile kesilir. Kurabiyeleri asabilmek için üst bölümlerine birer delik açılır.
2/ Yağlanmamış fırın tepsisinde 180 derece ısıtılmış fırında 10 - 12 dakika pişirilir.
3/ Kurabiyeler doğuduktan sonra renkli ipler bağlanır.














Çikolataya Batırılmış Çilek&Mandalina
2 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
· 2 paket / 160 g bitter çikolata
· Çilek
· Mandalina
· Alüminyum folyo

1/ Çikolatalar benmaride* eritilir.
2/ Çilekler yıkanır ve kurulanır, mandalina soyulur, dilimlere ayrılır.
3/ Meyveler eritilmiş çikolataya batırılarak alüminyum folyo kaplı tepsiye dizilir, sertleşene kadar buzdolabında bekletilir.
4/ Soğuyan meyvelere benmaride eritilmiş beyaz çikolata ile çatal yardımıyla şertler çekilir. Çok çikolatalı istenirse estra eritilmiş bitter çikolata ile servis edilir.
*Benmari tekniği: Orta dereceli ateşte, yarısına kadar su dolu derin bir tava içerisine yerleştirilem tencerede yapılan eritme, ısıtma ve pişirme tekniği.


0 yorum: